Logo no.boatexistence.com

Ville en revmatolog behandlet gikt?

Innholdsfortegnelse:

Ville en revmatolog behandlet gikt?
Ville en revmatolog behandlet gikt?

Video: Ville en revmatolog behandlet gikt?

Video: Ville en revmatolog behandlet gikt?
Video: ЛЮБОВЬ С ДОСТАВКОЙ НА ДОМ (2020). Романтическая комедия. Хит 2024, Kan
Anonim

Revmatolog. En revmatolog er en lege med spesialutdanning i behandling av sykdommer i ledd og bindevev. En revmatolog kan gi mer spesialisert behandling hvis gikten din er spesielt alvorlig eller involverer leddskade.

Når bør du oppsøke revmatolog for gikt?

Pasienter henvises oftest til revmatolog kun for giktbehandling når primærlegen har brukt opp alle behandlingsmuligheter.

Hvordan diagnostiserer en revmatolog gikt?

Initiale giktanfall oppstår ofte om natten. En riktig diagnose kan avhenge av finne de karakteristiske krystallene ved å trekke ut væske fra et berørt ledd og undersøke væsken under et mikroskop for å finne ut om mononatriumuratkrystaller er tilstede.

Hvilken spesialist behandler gikt?

Bestill time med legen din hvis du har symptomer som er vanlige for gikt. Etter en første undersøkelse kan legen din henvise deg til en spesialist i diagnostisering og behandling av leddgikt og andre inflammatoriske leddtilstander ( reumatolog).

Betraktes gikt som revmatologi?

Både revmatoid artritt (RA) og gikt er betennelsessykdommer som forårsaker smerter og hevelser i leddene dine. Symptomer på gikt kan se ut som på RA, spesielt i de senere stadier av gikt. Imidlertid er disse to sykdommene – og deres årsaker og behandlinger – forskjellige.

Anbefalt: