Logo no.boatexistence.com

Vil akrylmaling feste seg til lerret?

Innholdsfortegnelse:

Vil akrylmaling feste seg til lerret?
Vil akrylmaling feste seg til lerret?

Video: Vil akrylmaling feste seg til lerret?

Video: Vil akrylmaling feste seg til lerret?
Video: Paint won't stick?... Is your canvas to blame? 2024, Kan
Anonim

Akryl. Akrylmaling er en av de mest populære malingstypene for maling på lerret, og med god grunn. Den er enkel å jobbe med, krever minim alt med forsyninger og tørker raskt. Et grunnet lerret gir en ideell overflate for akryl, som kan påføres med en pensel eller palettkniv.

Hvorfor fester ikke akrylmalingen min seg til lerretet?

Binderen er det som får malingen til å feste seg til overflaten - i ditt tilfelle platen. Hvis du fortynner akrylmalingen for mye med vann, kan det svekke bindemidlet. Dette betyr at malingen kan danne en svak binding til overflaten og løfte seg av neste gang du går over den.

Må jeg grunne lerretet for akrylmaling?

Nei, det er ikke nødvendig å gi et lerret når du maler med akryl. Du kan male direkte på det ugrunnede lerretet fordi det ikke er noe i akrylmaling som vil skade stoffet. Selv om gesso ikke er nødvendig når man maler med akryl, bruker mange kunstnere fortsatt gesso fordi det gir mange andre fordeler.

Våter du børsten før du bruker akrylmaling?

Brush Care

Hold penslene i vannet mens du maler, slik at malingen ikke tørker i dem. Bruk en beholder med et grunt lag vann for å holde børstene våte uten å bløtlegge håndtakene (som vil få lakken til å flasse av) og en annen beholder for å rengjøre børstene mellom fargene.

Kan jeg grunne lerretet mitt med hvit akrylmaling?

Svaret avhenger faktisk av lerretet du kjøper. De fleste, om ikke alle, lerretene du kjøper i typiske håndverksbutikker er allerede grunnet for akrylmaling. Hvis lerretet har en lys hvit farge, er det klart til bruk!

Anbefalt: