Logo no.boatexistence.com

Når elektronskyen ikke er fordelt symmetrisk?

Innholdsfortegnelse:

Når elektronskyen ikke er fordelt symmetrisk?
Når elektronskyen ikke er fordelt symmetrisk?

Video: Når elektronskyen ikke er fordelt symmetrisk?

Video: Når elektronskyen ikke er fordelt symmetrisk?
Video: Atom animated--nucleus & electron orbitals (electron cloud). 2024, Kan
Anonim

10. Når elektronskyen rundt et molekyl ikke er fordelt symmetrisk, er et molekyl polar. 11. Kjemiske bindinger inkluderer ioniske bindinger og hydrogenbindinger.

Når elektronskyen ikke er fordelt symmetrisk anses et molekyl for å være polart?

Intermolekylære krefter er resultatet av elektroninteraksjonene mellom nabomolekyler. Når elektronskyen ikke er fordelt symmetrisk, har et molekyl en polaritet. Kjemiske bindinger inkluderer ioniske bindinger, metalliske bindinger og atombindinger. 3.)

Hvordan påvirker polariteten til et stoff tiltrekningskreftene mellom molekylene?

Polare molekyler justeres slik at den positive enden av ett molekyl samhandler med den negative enden av et annet molekyl. I motsetning til kovalente bindinger mellom atomer i et molekyl (intramolekylær binding), dipol-dipol-interaksjoner skaper attraksjoner mellom molekyler av et stoff (intermolekylære attraksjoner).

Hvordan påvirker elektronegativitet intermolekylære krefter?

Forskjellen i elektronegativitet mellom de to atomene i en binding avgjør hvilken type binding som dannes. … Intermolekylære krefter, som dipol-dipolkrefter, London-dispersjonskrefter og hydrogenbindinger, er svake krefter som eksisterer mellom molekyler.

Hva er den sterkeste molekylære interaksjonen?

Den sterkeste intermolekylære kraften er hydrogenbinding, som er en spesiell undergruppe av dipol-dipol-interaksjoner som oppstår når et hydrogen er i umiddelbar nærhet (bundet til) et sterkt elektronegativt element (nemlig oksygen, nitrogen eller fluor).

Anbefalt: