Logo no.boatexistence.com

Hvorfor er rocking beroligende for babyer?

Innholdsfortegnelse:

Hvorfor er rocking beroligende for babyer?
Hvorfor er rocking beroligende for babyer?

Video: Hvorfor er rocking beroligende for babyer?

Video: Hvorfor er rocking beroligende for babyer?
Video: ZED får baby til at sove med vibrationer ligesom en køretur i bil 2024, Kan
Anonim

Den gyngende følelsen antas å ha en synkroniserende effekt på hjernen, og trigger våre naturlige søvnrytmer (2). Sakte vugging kan hjelpe babyen din med å komme seg inn i søvnmodus og øke langsomme svingninger og søvnspindler (3) i hjernebølgene.

Hvorfor er rocking beroligende?

Forskerne forklarer at dette er en konsekvens av hvordan dyp søvn modulerer hjernebølgeaktiviteten, og av hvor skånsom gynging hjelper til å synkronisere hjerneaktiviteten på tvers av den såk alte thalamocortical-cortical nettverk. Disse hjernenettverkene spiller en viktig rolle i dyp søvn og hukommelsesbygging.

Hvorfor liker babyer å bli rocket?

Å vippe en baby i søvn hjelper til med å oppnå mange av tingene de ikke fysisk kan gjøre på egen hånd, som å regulere fordøyelsen, forklarer Narvaez. Rocking er en naturlig måte å berolige, trøste og hjelpe et barn til å sovne (og en grunn til at de roer seg ned så raskt i babyhopper og babyhusker).

Kan det være skadelig å gynge baby?

Shaken baby syndrome er en form for barnemishandling. Når en baby blir ristet hardt av skuldre, armer eller ben, kan det forårsake lærevansker, atferdsforstyrrelser, synsproblemer eller blindhet, hørsels- og taleproblemer, anfall, cerebral parese, alvorlig hjerneskade og varig funksjonshemming.

Hvorfor beroliger det å sprette en baby?

Do the Shoosh-Bounce

Hvorfor det fungerer: "Studier tyder på at en beroligende respons utløses i et spedbarns hjerne når det bæres eller vugges, noe som får babyens hjertefrekvens til å senke og musklene for å bli mer avslappede," sier Kristie Rivers, M. D., en barnelege i Fort Lauderdale.

Anbefalt: