Logo no.boatexistence.com

Kan enhetlig matrise være null?

Innholdsfortegnelse:

Kan enhetlig matrise være null?
Kan enhetlig matrise være null?

Video: Kan enhetlig matrise være null?

Video: Kan enhetlig matrise være null?
Video: Смерть в отеле: Что произошло с девушкой, которую никто не знал? 2024, Kan
Anonim

n × n Fourier-matrisen er en kompleks Hadamard-matrise med (j, k) oppføringen (1 / n) e (2 i π / n) j k for j, k=1, 2, …, n. Man kan vise at den er enhetlig og har ingen nulloppføring.

Hvordan vet du om en matrise er enhetlig?

En enhetlig matrise er en matrise hvis invers er lik den konjugert transponer. Unitære matriser er den komplekse analogen til reelle ortogonale matriser. Hvis U er en kvadratisk, kompleks matrise, er følgende betingelser ekvivalente: U er enhetlig.

Kan en enhetlig matrise være ekte?

Hvis alle oppføringene til en enhetlig matrise er reelle (dvs. deres komplekse deler er alle null), så sies matrisen å være ortogonal. Siden en ortogonal matrise er enhetlig, gjelder alle egenskapene til enhetlige matriser for ortogonale matriser.

Er hver enhetsmatrise normal?

En normal matrise er unitær hvis og bare hvis alle dens egenverdier (spekteret) ligger på enhetssirkelen til det komplekse planet. Med andre ord: En normal matrise er hermitisk hvis og bare hvis alle dens egenverdier er reelle. Generelt trenger ikke summen eller produktet av to normale matriser være normal.

Er enhetsmatriser selvtilordnede?

Legg merke til at både selvtilordnede matriser og enhetsmatriser er normale, og derfor er de ortogon alt diagonaliserbare.

Anbefalt: