Logo no.boatexistence.com

Hva er isoforon i kjemi?

Innholdsfortegnelse:

Hva er isoforon i kjemi?
Hva er isoforon i kjemi?

Video: Hva er isoforon i kjemi?

Video: Hva er isoforon i kjemi?
Video: 16. Isoprenoids, Rubber, and Tuning Polymer Properties 2024, Kan
Anonim

Isophorone er en α, β-umettet syklisk keton. Det er en fargeløs væske med en karakteristisk peppermyntelignende lukt, selv om kommersielle prøver kan virke gulaktige. Brukt som løsemiddel og som forløper til polymerer, produseres det i stor skala industrielt.

Hva er isoforon?

Isophorone er et mye brukt løsemiddel og kjemisk mellomprodukt De akutte (kortsiktige) effektene av isophoron hos mennesker fra innåndingseksponering inkluderer øye-, nese- og halsirritasjon. Kronisk (langvarig) eksponering for isoforon hos mennesker kan forårsake svimmelhet, tretthet og depresjon.

Hva brukes isoforon til?

Isophorone er en klar væske som lukter peppermynte. Det kan løses i vann og fordamper noe raskere enn vann. Det er et industrikjemikalie som brukes som løsemiddel i enkelte trykkfarger, malinger, lakk og lim Det brukes også som mellomprodukt i produksjonen av visse kjemikalier.

Hvor kommer isoforon fra?

Naturlig forekomst. Isoforon forekommer naturlig i tranebær.

Er isoforon organisk?

N. D. Med mindre annet er angitt, er data gitt for materialer i standardtilstand (ved 25 °C [77 °F], 100 kPa). Isoforon-diisocyanat (IPDI) er en organisk forbindelse i klassen kjent som isocyanater.

Anbefalt: