Logo no.boatexistence.com

Hvordan produserer man isoforon?

Innholdsfortegnelse:

Hvordan produserer man isoforon?
Hvordan produserer man isoforon?

Video: Hvordan produserer man isoforon?

Video: Hvordan produserer man isoforon?
Video: Oplev en verden af ​​Isophorone Chemistry | Evonik 2024, Kan
Anonim

Syntese. Isoforon produseres i en skala på flere tusen tonn ved aldolkondensasjonen av aceton ved bruk av KOH Diacetonalkohol, mesityloksid og 3-hydroksy-3, 5, 5-trimetylcykloheksan-1-on er mellomprodukter. Et biprodukt er beta-isoforon, der C=C-gruppen ikke er konjugert med ketonet.

Hva er isoforon?

Isophorone er et mye brukt løsemiddel og kjemisk mellomprodukt De akutte (kortsiktige) effektene av isophoron hos mennesker fra innåndingseksponering inkluderer øye-, nese- og halsirritasjon. Kronisk (langvarig) eksponering for isoforon hos mennesker kan forårsake svimmelhet, tretthet og depresjon.

Hva brukes isoforon til?

Isophorone er en klar væske som lukter peppermynte. Det kan løses i vann og fordamper noe raskere enn vann. Det er et industrikjemikalie som brukes som løsemiddel i enkelte trykkfarger, malinger, lakk og lim Det brukes også som mellomprodukt i produksjonen av visse kjemikalier.

Er isoforon brannfarlig?

Isophorone er en BRANDBAR VÆSKE. Bruk tørrkjemikalier, CO2, vannspray eller alkoholskumslokkere. …Bruk vannspray for å holde brannutsatte beholdere kjølige.

Er isoforon kreftfremkallende?

EPA har klassifisert isoforon som en gruppe C, mulig kreftfremkallende for mennesker.

Anbefalt: