Logo no.boatexistence.com

Er helvetesild en forløper til kreft?

Innholdsfortegnelse:

Er helvetesild en forløper til kreft?
Er helvetesild en forløper til kreft?

Video: Er helvetesild en forløper til kreft?

Video: Er helvetesild en forløper til kreft?
Video: Mayo Clinic Minute: Don't suffer with shingles 2024, Juli
Anonim

Bakgrunn: Herpes zoster og kreft er assosiert med immunsuppresjon. Zoster forekommer oftere hos pasienter med en etablert kreftdiagnose. Nåværende bevis tyder på en viss risiko for kreft etter zoster, men er ikke konkluderende.

Kan helvetesild indikere kreft?

Derfor trodde leger for mange år siden at personer med helvetesild kan ha økt risiko for å ha en udiagnostisert kreftsykdom eller å utvikle kreft i fremtiden. Men forskning siden den gang har indikert at det ikke er tilfelle.

Hvilken type kreft forårsaker helvetesild?

Personer som nylig er diagnostisert med kreft, spesielt blodkreft, og de som behandles med kjemoterapi har større risiko for å utvikle helvetesild, ifølge en ny studie i The Journal of Infectious Diseases.

Hvilken sykdom er en forløper til helvetesild?

Alle som har hatt vannkopper kan utvikle helvetesild. Etter at du er frisk fra vannkopper, kommer viruset inn i nervesystemet ditt og ligger i dvale i årevis. Til slutt kan den reaktiveres og bevege seg langs nervebaner til huden din - og produsere helvetesild.

Kan helvetesild bety noe mer alvorlig?

Det meste av tiden forsvinner symptomene dine på mindre enn en måned. Men for noen mennesker dukker det opp komplikasjoner. Selv om helvetesild i seg selv nesten aldri er livstruende, kan det føre til alvorlige problemer, som for eksempel synstap. Hvis du tror du har helvetesild, sjekk med legen din.

Anbefalt: