Logo no.boatexistence.com

Er fjerning av egglederne?

Innholdsfortegnelse:

Er fjerning av egglederne?
Er fjerning av egglederne?

Video: Er fjerning av egglederne?

Video: Er fjerning av egglederne?
Video: Why would a doctor recommend you have your fallopian tubes removed? 2024, Kan
Anonim

Salpingektomi er kirurgisk fjerning av en eller begge egglederne.

Hva er bivirkningene ved å fjerne egglederne?

“Fjerning av eggstokkene og egglederne hos kvinner når som helst før overgangsalderen setter kvinner i umiddelbar kirurgisk overgangsalder, og resulterer i kortsiktige bivirkninger, inkludert nattsvette, hetetokter og humørsvingninger, og langsiktige bivirkninger inkludert økt risiko for hjerte- og skjelettsykdommer,» sa Dr. Daly.

Kan du leve uten eggledere?

Hvis en kvinne ikke har eggledere - noe som vanligvis skjer fordi hun hadde en komplikasjon som krevde at sondene ble fjernet - trenger hun vanligvis in vitro fertilisering (IVF) for å bli gravid, siden prosessen kan unngå rørene helt, ifølge Dr. Hodes-Wertz.

Er fjerning av eggleder en større operasjon?

Salpingo-ooforektomi er en prosedyre for å fjerne egglederen (salpingektomi) og eggstokkene (ooforektomi), som er de kvinnelige reproduksjonsorganene. Siden det krever anestesi, overnatting på sykehus og fjerning av kroppsdeler, er det klassifisert som større operasjon

Hva kalles kirurgisk fjerning av egglederne?

Salpingektomi er kirurgisk fjerning av en eggleder. Salpingektomi er forskjellig fra salpingostomi (også k alt neosalpingostomi). Salpingostomi er opprettelsen av en åpning inn i egglederen, men selve røret fjernes ikke i denne prosedyren.

Anbefalt: