Logo no.boatexistence.com

Trenger dieselmotorer varmes opp?

Innholdsfortegnelse:

Trenger dieselmotorer varmes opp?
Trenger dieselmotorer varmes opp?

Video: Trenger dieselmotorer varmes opp?

Video: Trenger dieselmotorer varmes opp?
Video: ЧТО МОЖЕТ КРАЗ против ТРАКТОРА и ГАЗ НЕКСТ 4х4 на бездорожье 2024, Kan
Anonim

Myte: Dieselmotorer må varmes opp på tomgang i 5 til 10 minutter eller mer, spesielt på kalde dager før de kjøres. Fakta: Dette er en av de vanligste mytene om dieselmotorer. De fleste motorprodusenter anbefaler at nyere dieselmotorer ikke går på tomgang i ikke mer enn 3 minutter før kjøring

Tar det lengre tid å varme opp dieselmotorer?

Dieselmotorer bruker lenger på å varmes opp enn de gassdrevne ekvivalentene, men dette skyldes at dieselmotorer er større enn gassmotorer i stedet for de forskjellige drivstoffene. … Diesel har også større volum olje og kjølevæske, og motoren kjører et drivstoff/luft-forhold som er dobbelt så mager som en gassmotor.

Er kaldstart dårlig for diesel?

Myte 2: Dieselmotorer vil ikke starte om vinteren.

"Dagens teknologier for kaldstart er veldig effektive," sa Ciatti. "Moderne dieselmotorer starter i kaldt vær med svært liten innsats." Problemet er at diesel blir geléaktig ved lave temperaturer Under ca. 40°F blir visse hydrokarboner i diesel gelatinøse.

Hvorfor må dieselmotorer varmes opp?

Tony: Oppvarming av kjøretøyet er for å la olje flyte rundt motoren Oljen beveger seg ganske raskt, men når oljen er kald er den for tykk til å smøre riktig. … Tony: Lengre oppvarmingstider på eldre dieselbiler skader egentlig ikke motoren siden de ikke har forurensningskontrollene til moderne dieselbiler.

Hvorfor er tomgang dårlig for en dieselmotor?

Unødvendig tomgangskjøring sløser med drivstoff, forårsaker luftforurensning og øker motorslitasjen. En dieselmotor som går på tomgang produserer mye høyere utslipp enn den ville når den bruker samme mengde drivstoff under belastning. Forlenget tomgangskjøring forårsaker oppbygging av sot inne i motoren og resulterer i et drag av svart røyk når motoren går rundt.

Anbefalt: