Logo no.boatexistence.com

Hva er metylxantin teobromin og teofyllin?

Innholdsfortegnelse:

Hva er metylxantin teobromin og teofyllin?
Hva er metylxantin teobromin og teofyllin?

Video: Hva er metylxantin teobromin og teofyllin?

Video: Hva er metylxantin teobromin og teofyllin?
Video: What are Methylxanthine Medications? | Xanthine Drugs (Quick Overview) 2024, Juli
Anonim

Methylxanthines, nemlig koffein, teobromin og teofyllin finnes i flere drikkevarer og matvarer som kaffe, kakao, te og coladrikker. Disse stoffene kan gi fordeler for mennesker, men kan også vise seg å være skadelige, hovedsakelig når de konsumeres i store mengder.

Hva gjør methylxanthines?

METHYLXANTHINES. Metylxanthines øker kjemoreseptorfølsomheten så vel som respirasjonsdriften og kan også forbedre diafragmatisk kontraktilitet Av de tilgjengelige stoffene har koffein et bredere terapeutisk spekter, færre bivirkninger og bedre effekt på bradykardi enn teofyllin.

Hvilke matvarer inneholder metylxantiner?

Koffein (1, 3, 7-trimetylxantin), teobromin (3, 7-dimetylxantin) og teofyllin (1, 3-dimetylxantin) er de mest kjente forbindelsene i familien av metylxantiner og er naturlig tilstede. i teblader, yerba mate, kaffebønner, kakaobønner, kolanøtter og guaranabær.

Når tar du methylxanthine?

Methylxanthines er relativt svake bronkodilatatorer som administreres systemisk. De har blitt brukt til behandling av akutte eksaserbasjoner samt til langsiktig kontroll av astmasymptomer. Den vanligste metylxantinen som brukes til astmabehandling er teofyllin.

Er methylxanthines et sentralstimulerende middel?

stimulanter. Metylxantinene er enda mildere sentralstimulerende midler I motsetning til amfetaminer og metylfenidat, som er syntetisk fremstilt, forekommer disse forbindelsene naturlig i forskjellige planter og har blitt brukt av mennesker i mange århundrer. De viktigste av dem er koffein, teofyllin og teobromin.

Anbefalt: