Logo no.boatexistence.com

Hva er meningen med wergild?

Innholdsfortegnelse:

Hva er meningen med wergild?
Hva er meningen med wergild?

Video: Hva er meningen med wergild?

Video: Hva er meningen med wergild?
Video: The Web of Wyrd 2024, Kan
Anonim

Wergild, også stavet Wergeld, eller Weregild, (gammelengelsk: " man payment"), i gammel germansk lov, erstatningsbeløpet bet alt av en person som begår en lovbrudd til skadelidte eller, i tilfelle død, til hans familie.

Hva er et annet ord for wergild?

Weregild (også stavet wergild, wergeld (i arkaisk/historisk bruk av engelsk), weregeld, etc.), også kjent som man price (blodpenger), var en forskrift i noen arkaiske lovbestemmelser der en pengeverdi ble fastsatt for en persons liv, som skal betales som en bot eller som kompenserende erstatning til personens familie hvis det …

Hva er wergild i det angelsaksiske samfunnet?

bokstavelig oversatt, Wergild er et angelsaksisk ord som betyr “mann- pris” Wergild kan i grove trekk defineres som erstatningen for skade på en annen. De tidligste angelsaksiske kongedømmene hadde unike lover for en rekke lovbrudd som ble kategorisert som wergild.

Hvilken del av talen er wergild?

Wergild er et substantiv. Et substantiv er en type ord hvis betydning bestemmer virkeligheten.

Hva betyr ordene wer og gild?

[wur-gild, wer-] VIS IPA. / ˈwɜr gɪld, ˈwɛr- / FONETISK RESPELLING. substantiv. (i angelsaksisk England og andre germanske land) penger bet alt til slektningene til et drapsoffer som erstatning for tap og for å forhindre en blodfeide.

Anbefalt: