Logo no.boatexistence.com

Hvor kan termofile finnes i vår verden?

Innholdsfortegnelse:

Hvor kan termofile finnes i vår verden?
Hvor kan termofile finnes i vår verden?

Video: Hvor kan termofile finnes i vår verden?

Video: Hvor kan termofile finnes i vår verden?
Video: Try To Find Thermophile 2024, Kan
Anonim

Termofiler finnes i forskjellige geotermisk oppvarmede områder av jorden, for eksempel varme kilder som de i Yellowstone nasjonalpark (se bilde) og hydrotermiske ventiler i dyphavet, samt råtnende plantemateriale, som torvmyrer og kompost.

Hvorfor er termofile viktige innen vitenskap?

Termofiler, hovedsakelig basiller, har et betydelig potensial for nedbrytning av miljøgifter, inkludert alle større klasser. Innfødte termofile hydrokarbonnedbrytere er av spesiell betydning for biosanering av oljeforurenset ørkenjord (Margesin og Schinner 2001).

Hvordan overlever termofile i miljøet sitt?

Termofiler er bakterier som lever i ekstremt varme omgivelser, som varme kilder og geysirer. Cellestrukturene deres er tilpasset varme, inkludert proteinmolekyler som er varmebestandige og enzymer som fungerer bedre ved høye temperaturer.

Kan termofile overleve kokende vann?

Kokepunktet for vann er 100°C. … Over 50°C er de eneste organismene som kan overleve varmen noen grupper av bakterier og arkea. En termofil er en organisme som trives ved relativt høye temperaturer, mellom 45 og 80 °C. Mange termofile er arkea.

Hvorfor overlever termofile i miljøer med høy temperatur?

The Genomic Evolution of Thermophiles. Miljøendringer som temperaturskifter induserer genomisk evolusjon, som igjen gir bakteriene termisk-tolerante evner for å overleve under høye temperaturer.

Anbefalt: