Logo no.boatexistence.com

Kan endotelceller formere seg?

Innholdsfortegnelse:

Kan endotelceller formere seg?
Kan endotelceller formere seg?

Video: Kan endotelceller formere seg?

Video: Kan endotelceller formere seg?
Video: Endothelial Secretions for Cardiovascular Regulation - Prostaglandins - Nitric Oxide - Endothelins 2024, Kan
Anonim

Hos voksne er angiogenese involvert i reproduksjonens fysiologi, i sårreparasjon og i responser på stimuli som hypoksi og betennelse. … Under angiogenese kan imidlertid endotelceller proliferere raskt med en omsetningstid på mindre enn 5 dager [465].

Vokser endotelceller tilbake?

Endotelet medierer avslapninger (dilatasjoner) av de underliggende vaskulære glatte muskelcellene. … Etter skade eller apoptotisk død, regenererer endotelet I regenererte endotelceller er det imidlertid et tidlig selektivt tap av de kikhoste-toksinsensitive mekanismene for EDRF-frigjøring.

Kan endotelceller reparere seg selv?

Endotelet i seg selv har en relativt svak kapasitet for selvreparasjon, fordi det er bygget av hovedsakelig termin alt differensierte celler med lav proliferasjonskapasitet. Imidlertid kan modne endotelceller som omgir det skadede lokuset i endotelet replikere in situ og erstatte tapte og skadede celler [38, 42].

Forplanter endotelceller seg?

Som respons på angiogene stimuli, migrerer endotelceller (ECs) , og samles for å danne primitive vaskulære labyrinter som gjennomgår modning og ombygging, ledsaget av rekruttering av glatte muskelceller å gi opphav til modne blodårer.

Kan hornhinneendotelceller regenereres?

CECs regenereres dessverre ikke naturlig. Når de går tapt, er de borte for alltid. Den eneste tilgjengelige rutinebehandlingen for ødem som følge av tap av endotelceller er hornhinnetransplantasjon.

Anbefalt: