Logo no.boatexistence.com

Hvem nominerer høyesterettsdommere?

Innholdsfortegnelse:

Hvem nominerer høyesterettsdommere?
Hvem nominerer høyesterettsdommere?

Video: Hvem nominerer høyesterettsdommere?

Video: Hvem nominerer høyesterettsdommere?
Video: Årets ildsjel 2015 2024, Juli
Anonim

Artikkel II seksjon 2 av Grunnloven sier at presidentene "skal nominere, og med og med råd og samtykke fra Senatet, skal utnevne … dommere i Høyesterett …" U. S. Const. art.

Hvilken gren kan nominere høyesterettsdommer?

Presidenten nominerer noen til en ledig stilling ved domstolen og senatet stemmer for å bekrefte den nominerte, noe som krever simpelt flertall. På denne måten har både den utøvende og lovgivende grenen til den føderale regjeringen en stemme i sammensetningen av Høyesterett. Er det kvalifikasjoner for å være en rettferdighet?

Hvem nominerer de 9 dommerne til Høyesterett?

Høyesterett består av ni dommere: sjefsjefen i USA og åtte assosierte dommere. Dommerne er nominert av presidenten og bekreftet med "råd og samtykke" fra USAs senat i henhold til artikkel II i USAs grunnlov.

Hvordan blir høyesterettsdommere bekreftet?

Høyesterettsdommere, lagmannsrettsdommere og distriktsdommere er nominert av presidenten og bekreftet av USAs senat, som angitt i grunnloven.

Hvem nominerer høyesterettsdommere Filippinene?

I henhold til artikkel VIII i Filippinernes grunnlov fra 1987 består domstolen av sjefsjefen og av de fjorten assosierte dommere, som alle er utnevnt av presidenten fra en liste over nominerte laget av Justis- og Advokatrådet.

Anbefalt: