Logo no.boatexistence.com

Folk med apollo?

Innholdsfortegnelse:

Folk med apollo?
Folk med apollo?

Video: Folk med apollo?

Video: Folk med apollo?
Video: Elsker å gi folk mer hår! 2024, Kan
Anonim

"Fe alty", i tillegg indikerer deres dedikasjon til Apollo og, i forlengelsen, til deres kall, skriving av poesi. Med referansen til poeter beveger Keats seg fra de som leser (eller som opplever gjennom dikteres fantasi) til de som skaper poesi (eller som uttrykker sin egen fantasi).

Hva betyr hvilke barder som er trofaste mot Apollo?

I de første 4 linjene sier dikteren at han ofte har vært i "gullriket/…som barder i troskap mot Apollo holder." Det han mener er at han har lest de greske mytene og til og med har lest en annen oversettelse av Homers skrifter: Ofte hadde jeg blitt fort alt om en vid utstrekning.

Hva menes med Chapmans Homer?

"On First Looking into Chapman's Homer" er en sonnett skrevet av den engelske poeten John Keats da han var bare 20 år gammel. I hovedsak er det et dikt om selve poesien, som beskriver en leseopplevelse så dyp at en hel verden ser ut til å våkne til liv.

Hvem skrev sonetten som starter mye har I Travell D in the realms of gold?

De fire første linjene i " Chapman's Homer" er en erklæring om opplevelsen han allerede har hatt som poesileser: "Much have I travell'd in the realms av gull…" I poesi har han funnet gullet som Cortez, og de andre conquistadorene han hadde lest om i William Robertsons History of America, hadde søkt etter …

Hvem er Chapman John Keats?

George Chapman (1554 – 1634) var en engelsk poet og dramatiker i elisabethansk tidsalder, som oversatte Homers verk i 1596. Keats leste Chapmans oversettelse av Homer for første gang en natt i 1815 da han og vennen hans, Cowden Clarke, brukte hele natten på å lese den.

Anbefalt: