Logo no.boatexistence.com

Hvor er kenosis nevnt i bibelen?

Innholdsfortegnelse:

Hvor er kenosis nevnt i bibelen?
Hvor er kenosis nevnt i bibelen?

Video: Hvor er kenosis nevnt i bibelen?

Video: Hvor er kenosis nevnt i bibelen?
Video: 10 Serious Body Signs You Shouldn't Ignore 2024, Kan
Anonim

[handlingen å tømme]) er 'selvtømming' av Jesu egen vilje og å bli fullstendig mottakelig for Guds guddommelige vilje. Ordet ἐκένωσεν (ekénōsen) brukes i Filipperne 2:7, "[Jesus] gjorde seg selv til ingenting …" (NIV) eller "… [han] tømte seg…" (NRSV), bruke verbformen κενόω (kenóō) "å tømme ".

Hva er viktigheten av kenosis?

Kenosis, bokstavelig t alt "tømme" på gresk, er en teologisk forestilling som betyr den kristne troen på at Gud i Jesu liv og død tømmer ut det guddommelige selvet i ydmyk selvoppgivende kjærlighet til verden.

Hva er kenotisk kristologi?

Kenotic Christology er et forsøk på å ta på alvor utviklingen innen bibelkritikk og psykologi, og adressere kritikk av ortodoks kristendom, samtidig som man forsvarer det tradisjonelle synet om at Kristus var både virkelig guddommelig og virkelig menneskelig.

Hva er kenotisk lederskap?

Kenotiske ledere undersøker karakteren og motivasjonene i hjertet av lederskap-hvem og hvorfor i lederskapets kall. De mener karakter teller som et viktig fundament. … Kenotiske ledere perfeksjonerer ferdighetene og teknikkene som er relevante for deres respektive kall og kontekster – hvordan, når og hvor.

Hva betyr kenotisisme?

: læren om eller troen på Kristi kenose.

Anbefalt: