Logo no.boatexistence.com

Hvem bodde i tiahuanaco?

Innholdsfortegnelse:

Hvem bodde i tiahuanaco?
Hvem bodde i tiahuanaco?

Video: Hvem bodde i tiahuanaco?

Video: Hvem bodde i tiahuanaco?
Video: По следам древней цивилизации? 🗿 Что, если мы ошиблись в своем прошлом? 2024, Kan
Anonim

De sofistikerte menneskene som skapte den fantastiske byen Tiahuanaco (Tiwanaku) var forfedre til inkaene og andre søramerikanske kulturer, og noen tror til og med at de var forfedre til mange polynesere.

Hvem bebodde Tiahuanaco?

Forskere daterer sivilisasjonen som okkuperte Tiahuanaco til 300 – da et samfunn først begynte å bosette seg i området – til 900, da en slags forstyrrelse skjedde og Tiahuanaco ble forlatt. Disse datoene samsvarer med påstanden fra Aymara-indianerne om at Tiahuanaco ble bygget og lå i ruiner før inkaene kom.

Hvilken gammel sivilisasjon levde i Bolivia?

Tiwanaku, også stavet Tiahuanaco eller Tiwanacu, stor førkolumbiansk sivilisasjon kjent fra ruiner med samme navn som ligger nær den sørlige bredden av Titicacasjøen i Bolivia.

Når bodde Tiwanaku-folket?

Tiwanaku (eller Tiahuanaco) var hovedstaden i Tiwanaku-imperiet mellom ca. 200 - 1000 CE og ligger i Titicaca-bassenget. I en høyde av 3 850 meter (12 600 fot) var det den høyeste byen i den antikke verden og hadde en toppbefolkning på mellom 30 000 og 70 000 innbyggere.

Hva er mysteriet med Tiahuanaco?

Mysteriet med de magnetiske bergartene

Det meste av bergarten Tiahuanaco er laget av er vulkanisk og kommer langveisfra Siden det seremonielle senteret er bygget med enorme monolitter, man vandrer rundt hvordan det var mulig å flytte og transportere de massive steinene fra deres opprinnelige plass.

Anbefalt: