Logo no.boatexistence.com

Under brenning av stearinlys?

Innholdsfortegnelse:

Under brenning av stearinlys?
Under brenning av stearinlys?

Video: Under brenning av stearinlys?

Video: Under brenning av stearinlys?
Video: Мужчина Строит Секретный Подземный БУНКЕР На Своем Заднем Дворе 2024, Kan
Anonim

Når et stearinlys brenner, oksygenet i luften reagerer og danner karbondioksid Et nytt stoff, CO2en dannes. Så det er en kjemisk endring. Når lyset smelter, dannes det ikke noe nytt stoff og den smeltede voksen kan igjen størknes og gjøres til et lys og det er en reversibel forandring.

Hva skjer med et stearinlys mens det brenner?

Voks er laget av hydrogen og karbon. Når et stearinlys brenner, kombineres hydrogenet og karbonet fra voksen med oksygenet i luften og blir til karbondioksid og vanndamp.

Hvilken type endring vil finne sted under brenning av et stearinlys?

I brenning av et stearinlys skjer både fysiske og kjemiske endringer. Fysisk - Den faste voksen i lyset smelter først og danner flytende voks som deretter blir til voksdamp. Begge disse endringene kan reverseres og er derfor fysiske endringer. Kjemisk - voksdampen brenner seg.

Hvorfor er brenning av stearinlys en kjemisk forandring?

Brenning av lyset er permanent fordi når det først er brent, kan det ikke gjøres om til lyset. Et nytt produkt er også dannet med en annen sammensetning enn candle. Derfor er det en kjemisk forandring.

Når et stearinlys brenner skjer det både fysiske og kjemiske endringer, begrunne utsagnet?

Smelting og fordamping er fysiske endringer. Voksdampene brenner deretter ved veken og etterlater seg sot og vanndamp, mens de avgir varme og lys. Forbrenning av voksdamp er en kjemisk forandring. Dermed gjennomgår voks både fysiske og kjemiske endringer når et stearinlys brenner.

Why do candles burn?

Why do candles burn?
Why do candles burn?
17 relaterte spørsmål funnet

Anbefalt: