Logo no.boatexistence.com

Kan propanon hydrogenbindes med vann?

Innholdsfortegnelse:

Kan propanon hydrogenbindes med vann?
Kan propanon hydrogenbindes med vann?

Video: Kan propanon hydrogenbindes med vann?

Video: Kan propanon hydrogenbindes med vann?
Video: Hydrogen bonding | Intermolecular forces and properties | AP Chemistry | Khan Academy 2024, Kan
Anonim

Propanon har ikke hydrogenbindinger til andre propanonmolekyler, men kan danne hydrogenbindinger med, for eksempel vann. De ensomme parene på oksygenet til propanonet kan koordinere seg til hydrogenatomene i vannmolekylene.

Kan propanon danne hydrogenbindinger med vann?

Det er det ikke! Selv om det har en fluor som du kan assosiere med hydrogenbinding, er det ikke et hydrogen knyttet direkte til det.) … H H O O S O O Page 3 Chemguide – svarer 3. a) Propanon har et veldig elektronegativt oksygenatom med sine aktive ensomme par, men det er ikke et tilstrekkelig positivt hydrogenatom.

Er propanon en hydrogenbinding?

Propanon er et polart molekyl (på grunn av den polare C=O.… Etanol har en OH-gruppe (O bundet til H) som betyr at den kan danne hydrogenbindinger mellom molekyler. Hydrogenbinding er den sterkeste typen intermolekylær kraft, derfor har etanol det høyeste kokepunktet.

Kan hydrogen hydrogen binde seg til vann?

Når flere molekyler er tilstede, som tilfellet er med flytende vann, er flere bindinger mulig fordi oksygenet til ett vannmolekyl har to ensomme elektronpar, som hver kan danne en hydrogenbinding med et hydrogen på et annet vannmolekyl.

Kan ketoner danne hydrogenbindinger med vann?

De små aldehydene og ketonene er fritt løselige i vann, men løseligheten faller med kjedelengden. … Grunnen til løseligheten er at selv om aldehyder og ketoner ikke kan hydrogenbinde seg med seg selv, kan de hydrogenbindes med vannmolekyler.

Anbefalt: