Logo no.boatexistence.com

Bør blodblemmer sprettes?

Innholdsfortegnelse:

Bør blodblemmer sprettes?
Bør blodblemmer sprettes?

Video: Bør blodblemmer sprettes?

Video: Bør blodblemmer sprettes?
Video: Jonathan Blow: Consciousness, Game Design, & Free Will 2024, Kan
Anonim

Hvis du har en friksjon eller en blodblemme i et ofte brukt område som har høy risiko for å sprekke av seg selv, kan det være best å sette det på egen hånd for å forsikre deg om at det er godt beskyttet mot infeksjonBare husk at blemmer vanligvis leges av seg selv i løpet av noen få dager.

Hva skjer hvis du får en blodblemme?

Blemen vil naturlig gro og tørke opp. Leger anbefaler ofte å la blemmen være i fred for å la den gro av seg selv for å unngå sekundær infeksjon av blemmen. Blodblemmer som dannes på føttene og tærne kan kreve ytterligere tiltak for å sikre at de heler ordentlig. En sprengt blemme vil være utsatt for infeksjon.

Hva er den raskeste måten å helbrede en blodblemme på?

DO Elevate and Ice Your Blister Jo raskere du kan gjøre dette etter at en blemme har utviklet seg, jo mer effektiv blir den. Hvis blodblemmen din gjør vondt (spesielt hvis det var et resultat av at det ble klemt), påfør en ispose eller en annen kuldekilde pakket inn i et håndkle eller annen barriere for å redusere smerte.

Er det ille å tømme blodblemmer?

Du bør ikke prøve å lansere blemmen, som noen ganger anbefales for friksjonsblemmer uten blod. Den hevede huden beskytter deg mot at bakterier kommer inn i blemmen. Men kontakt legen din hvis trykket fra blodblemmen er smertefullt og det må tømmes

Bør du rive huden av en blodblemme?

Ikke fjern hudfliken over en blemme med mindre den er veldig skitten eller revet eller det er puss under den. Glatt fliken forsiktig over den ømme huden. Påfør et tynt lag med vaselin, for eksempel vaselin, og en nonstick-bandasje.

Anbefalt: