Logo no.boatexistence.com

Hvilket land snakker flamsk?

Innholdsfortegnelse:

Hvilket land snakker flamsk?
Hvilket land snakker flamsk?

Video: Hvilket land snakker flamsk?

Video: Hvilket land snakker flamsk?
Video: Израиль| Винодельня в пустыне 2024, Juli
Anonim

Fleming og Walloon, medlemmer av de to dominerende kulturelle og språklige gruppene i moderne Belgia Flemingene, som utgjør mer enn halvparten av den belgiske befolkningen, snakker nederlandsk (noen ganger k alt nederlandsk)), eller belgisk nederlandsk (også k alt flamsk av engelsktalende), og bor hovedsakelig i nord og vest.

Er flamsk og nederlandsk det samme?

Det stemmer, nederlandsk (og ikke flamsk) er et av de offisielle belgiske språkene! … Tross alt er flamsk definert i Oxford Dictionary som det "nederlandske språket som snakkes i Nord-Belgia". Så termene 'flamsk' og 'belgisk nederlandsk' refererer faktisk til det samme språket

Er flamsk tysk eller nederlandsk?

nederlandsk språk, også k alt nederlandsk eller nederlandsk Nederlands, i Belgia k alt flamsk eller flamsk Vlaams, et vestgermansk språk som er nasjonalspråket i Nederland og, med fransk og Tysk, et av de tre offisielle språkene i Belgia.

Kan flamsktalende forstå nederlandsk?

I hovedsak vil en nederlandsktalende kunne forstå en flamsktalende og svare tilbake, og det samme gjelder det motsatte. … Nederlendere nevner også ofte at den flamske dialekten høres mykere ut. Dette er fordi det nederlandske språket bruker sterkere toner.

Hvilket språk er flamsk nærmest?

flamsk er et vestgermansk språk som er nærmest beslektet med nederlandsk og generelt sett på som den belgiske varianten av nederlandsk. Flamsk snakkes av omtrent 5,5 millioner mennesker i Belgia og av noen få tusen mennesker i Frankrike.

Anbefalt: