Logo no.boatexistence.com

Kan liljer overleve frost?

Innholdsfortegnelse:

Kan liljer overleve frost?
Kan liljer overleve frost?

Video: Kan liljer overleve frost?

Video: Kan liljer overleve frost?
Video: Как посадить лилии осенью, чтобы они выжили в экстремальную зиму и весну? 2024, Kan
Anonim

Frostskader på liljer Det er ikke vanlig at liljer opplever betydelige frostskader eller fryser, da de er veldig hardføre og spenstige. Hvis det er varslet en uvanlig kald natt sent på våren, kan dette være et problem for sensitiv vekst av nye blader.

Hvor kaldt kan liljer overleve?

Kaldhardhet varierer med type. Asiatiske hybrider tåler temperaturer til -35F (-37C), men høyere orientalske liljer og hybrider er hardføre til - 25F (-32C). Med utmerket drenering kan liljer dyrkes i klima med harde vintre.

Kommer liljer tilbake etter en frysing?

De fleste liljer er hardføre til United States Department of Agriculture sone 8 med god mulching. Imidlertid kan det hende at løker som ligger i bakken under vinterfrysing ikke kommer tilbake om våren og kan til og med råtne. Prosessen er enkel og kan redde livet til en magisk blomstrende plante som har uhemmet appell.

Er liljer frostbestandige?

Frosttolerant

Med utmerket drenering kan liljer dyrkes i områder med ganske harde vintre.

Kan liljer være ute om vinteren?

Liljer vil overleve utendørs over vinteren i mildt klima som ikke opplever mye vedvarende snø, fryser eller mye, langvarig nedbør i de kaldere månedene. De kan generelt klare seg utendørs gjennom vinteren i sone 8 og oppover. Nord-Amerika er delt inn i 11 soner, ifølge USDA Plant Hardiness Zone Map.

Anbefalt: