Logo no.boatexistence.com

Hva er beinene i beinet?

Innholdsfortegnelse:

Hva er beinene i beinet?
Hva er beinene i beinet?

Video: Hva er beinene i beinet?

Video: Hva er beinene i beinet?
Video: Tibia and Fibula Anatomy of Leg Bones | Anatomy & Physiology 2024, Kan
Anonim

Underbenet består av to bein, tibia og den mindre fibula. Lårbenet, eller lårbenet, er det store øvre leggbenet som forbinder underbensbeina (kneledd) med bekkenbenet (hofteleddet).

Hva er de 3 hovedbeina i beinet?

Ved kneleddet kobles tre bein sammen: lårbenet, tibia og patella. De tre store beinene krever et like stort ledd for å koble dem sammen.

Hva er de 2 beinene i leggen?

Tibia og fibula er de to lange beinene i leggen. De forbinder kneet og ankelen, men de er separate bein. Tibia er skinnebenet, det største av de to beinene i underbenet. Toppen av tibia kobles til kneleddet og bunnen kobles til ankelleddet.

Hvor mange bein er det i leggen?

Bein i leggen, ankelen og foten: Det er 62 underekstremitetsbein De består av 10 hofte- og ben-, 14 ankel- og 38 fotbein. De 10 hofte- og leggbenene er det innominate eller hoftebenet (fusjon av ilium, ischium og pubis), femur, tibia, fibula og patella (kneskål) på hver side.

Hvilken kroppsdel har flest bein?

Hendene og føttene dine kommer best ut. Hver hånd har 27 bein, og hver fot har 26, som betyr at sammen har kroppens to hender og to føtter 106 bein. Det vil si at hendene og føttene inneholder mer enn halvparten av beinene i hele kroppen din.

Anbefalt: