Logo no.boatexistence.com

Kan du bruke retinol og retinoid sammen?

Innholdsfortegnelse:

Kan du bruke retinol og retinoid sammen?
Kan du bruke retinol og retinoid sammen?

Video: Kan du bruke retinol og retinoid sammen?

Video: Kan du bruke retinol og retinoid sammen?
Video: How to Use a Retinoid like a Dermatologist 2024, Kan
Anonim

Norwalk, CT, hudlege Deanne Mraz Robinson, MD, understreker at disse ingrediensene er gode når de treffer huden din alene, men et klart nei-nei når de brukes sammen “En blanding av retinoider/retinoler med alfahydroksysyrer, som glykol, kan føre til ekstrem irritasjon og rødhet.»

Kan du blande retinol og retinoid?

Det er ingen tilfeldighet at du kan bruke både retinol- og retinoidprodukter mot aldring. De har vist seg å fremme celleomsetning og stimulere kollagensyntese. De styrker også huden din mot solskader.

Er retinoid og retinol det samme?

Kort sagt, retinoider og retinol er begge former for vitamin A. De gir lignende anti-aldringsresultater, men i forskjellige tidsrammer. Retinoider er FDA-godkjent og er ofte bare tilgjengelig på resept, mens retinol er tilgjengelig over disk.

Hva kan du ikke blande med retinol?

Ikke bland: Retinol med vitamin C, benzoylperoksid og AHA/BHA-syrer AHA- og BHA-syrer er eksfolierende, som kan tørke ut huden og forårsake ytterligere irritasjon hvis hudpleierutinen din inkluderer allerede retinol. Når det gjelder benzoylperoksid og retinol, kansellerer de hverandre.

Kan du bruke flere retinoider?

Emer er enig i at du ikke bør blande retinol med visse ingredienser Hvis lotionen din har alfa-hydroksysyrer eller benzoylperoksid (finnes ofte i aknebekjempende produkter) du vil kanskje ikke blande de to. De kan gjøre retinol mindre effektivt og kan forverre irritasjonen.

Anbefalt: