Kom iliaden eller odysseen først?

Innholdsfortegnelse:

Kom iliaden eller odysseen først?
Kom iliaden eller odysseen først?

Video: Kom iliaden eller odysseen først?

Video: Kom iliaden eller odysseen først?
Video: Fortolkning af "Iliaden" 2024, September
Anonim

Juan Francisco Selv om de ikke er akkurat sekvensielle, vil jeg anbefale deg å lese The Iliaden først, deretter The Odyssey. Iliaden gir deg enorm kontekst, som involverer den trojanske krigen, mange karakterer (inkludert Odyssevs) og kosmovisjonen fra det antikke Hellas.

Hvilken kom først Iliaden eller Odysseen?

Iliaden er det tidligere verket (det ble skrevet først) [1]. Også hendelsene i Odysseen er en direkte konsekvens av det som skjer i Iliaden og leseren av Odysseen antas å kjenne til sammendraget av handlingen i Iliaden og hvem hovedpersonene er. Så det ville vært naturlig å lese Iliaden først.

Må du lese Iliaden før Odysseen?

Det er sant at Iliaden er satt kronologisk før Odyssey, men etter min mening spiller det ingen rolle hvilken du leser først. Før du leser noen av dem, vil jeg anbefale å lese en kort oversikt over den trojanske krigen; mesteparten av det originale publikummet ville allerede vite de grunnleggende historiene på forhånd.

Er Iliaden en prequel til Odyssey?

Iliaden, en historie om den bitre krigen mellom grekere og trojanere om fangsten av den spartanske dronningen Helen av den trojanske prinsen Paris, er en prequel til The Odyssey and The AeneidThe Odyssey forteller om den greske krigeren Odysseus sin eventyrlige reise hjem etter den trojanske krigen.

Er Iliaden og Odysseen eldre enn Bibelen?

Er Iliaden eldre enn Bibelen? Nei. Iliaden og Odyssey er forut for Bibelen med flere hundre år.

Anbefalt: