Logo no.boatexistence.com

Hvordan produserer man sement hjemme?

Innholdsfortegnelse:

Hvordan produserer man sement hjemme?
Hvordan produserer man sement hjemme?

Video: Hvordan produserer man sement hjemme?

Video: Hvordan produserer man sement hjemme?
Video: Mørtel - lær om blandingsforhold og hvordan du blander din mørtel her 2024, Kan
Anonim

Smuldre de bakte kalksteinsbitene. Ta på deg et par arbeidshansker og bruk hendene til å smuldre den avkjølte kalksteinen til et fint pulver. Det resulterende pulveret er sement, som du kan blande med vann, sand og grus for å lage betong.

Kan sement lages naturlig?

Men sement er ikke en slags naturlig forekommende organisk materiale – det er produsert gjennom den kjemiske kombinasjonen av 8 hovedingredienser under sementproduksjonsprosessen. Disse ingrediensene er vanligvis utvunnet fra kalkstein, leire, mergel, skifer, kritt, sand, bauxitt og jernmalm

Hva er puzzolansement?

Pozzolansementer er blandinger av portlandsement og et puzzolanmateriale som kan være enten naturlig eller kunstig. De naturlige puzzolanene er hovedsakelig materialer av vulkansk opprinnelse, men inkluderer noen diatoméjordarter. Kunstige materialer inkluderer flyveaske, brent leire og skifer.

Hva er fargen på sement?

Sement består i hovedsak av våre mineralfaser: to kalsiumsilikater, et kalsiumaluminat og en blandet krystall kjent som kalsiumaluminatferritt (C4AF). Mens de tre første fremstår som rene hvite mineraler, har pureC4AF en brun farge på grunn av jerninnholdet. Så teoretisk sett ville ren sement vært brun.

Hva skal jeg legge til sement for å gjøre den sterkere?

Du kan legge til mer Portland-sement i posebetong for å gjøre den sterkere. Du kan også legge til hydrert lime. For å lage den sterkeste betongen bør sanden hentes fra vulkansk lava som har et høyt innhold av silika.

Anbefalt: