Logo no.boatexistence.com

Er konsekvensutredninger for likestilling et lovkrav?

Innholdsfortegnelse:

Er konsekvensutredninger for likestilling et lovkrav?
Er konsekvensutredninger for likestilling et lovkrav?

Video: Er konsekvensutredninger for likestilling et lovkrav?

Video: Er konsekvensutredninger for likestilling et lovkrav?
Video: Григорий Хайтин: сложность, метабиология, Гёдель, холодный синтез 2024, Kan
Anonim

Lovlige krav EIA er ikke et lovkrav i England, men det er et etablert og troverdig verktøy for å vise tilbørlig hensyn til offentlig sektors likestillingsplikt (PSED), som er lovpålagt.

Er likestillingskonsekvensvurderinger lovpålagt?

Konsekvensvurderinger for likestilling sikrer at våre retningslinjer, tjenester og lovverk ikke diskriminerer noen, og at vi, der det er mulig, fremmer like muligheter. … Fullføring av konsekvensanalyser for likestilling er et lovkrav i henhold til rase-, funksjonshemmings- og likestillingslovgivningen

Når må det gjøres en likestillingsanalyse?

Equality Analysis bruker bevis og informert dømmekraft for å vurdere hvis en policy sannsynligvis vil ha en negativ eller positiv innvirkning på beskyttede grupper når den implementeres. Eksempel – En ansattstøttetjeneste blir revidert.

Hvem bør fullføre en konsekvensutredning for likestilling?

En konsekvensvurdering av likestilling må utføres av noen med god forståelse for tjenesten/retningslinjene. 8. Identifiser hvilke data som er tilgjengelige og hvilke ytterligere data som må samles inn.

What is an Equality Impact Assessment NHS?

The Equality and He alth Inequalities Impact Assessment (EHIA) forklarer hvordan NHS England har vurdert og tatt opp disse "likestillingspliktene" i utviklingen av NHS Long Term Plan Denne EHIA har hjulpet, og vil hjelpe beslutningstakere med å ta informerte beslutninger om NHS langsiktige plan og disse juridiske forpliktelsene.

Anbefalt: