Logo no.boatexistence.com

Hva er en bain marie for mat?

Innholdsfortegnelse:

Hva er en bain marie for mat?
Hva er en bain marie for mat?

Video: Hva er en bain marie for mat?

Video: Hva er en bain marie for mat?
Video: 102 Year Old Lady's Abandoned Home in the USA ~ Power Still ON! 2024, Kan
Anonim

Består av å plassere en beholder (panne, bolle, suffléform, osv.) med mat i en stor, grunn panne med varmt vann, som omgir maten med mild varme. … Denne teknikken er utviklet for å tilberede delikate retter som vaniljesaus, sauser og s alte mousser uten å knuse eller stivne dem.

Hva er vitsen med en bain marie?

A bain marie er et matoppvarmingsapparat, designet for å skånsomt holde ferdigkokt mat klar til å spises i lengre perioder. Ofte k alt et vannbad eller en dobbel kjele, en profesjonell bain marie er vanligvis en stor, gastronorm-kompatibel maskin som brukes som en del av en selvbetjent buffet eller assistert serviceområde.

Når vil en kokk bruke en bain marie?

A bain-marie (uttales "bane mah-REE") er egentlig en fancy måte å beskrive et varmtvannsbad i den kulinariske verden. Den brukes ofte til tilberedning av delikat mat som vaniljesaus Hensikten med en bain-marie er at den skaper en mild varme rundt maten og resulterer i en jevn tilberedningsprosess.

Er en gnagskål det samme som en bain marie?

En gnagskål er en indirekte varmeovn som bruker gnagsårbrensel til å varme opp en stor grunne panne med vann som deretter varmer opp en panne med mat over. … Men i motsetning til gnagsår, kan bains marie brukes til matlaging.

Hvor lenge kan varm mat holde seg i en bain marie?

Mat oppbevart ved jevn temperatur, enten varm eller kald, kan oppbevares trygt i badevann i opptil 4 timer. Den deilige bruken av en bain-marie trenger ikke å stoppe ved brunsj.

Anbefalt: