Logo no.boatexistence.com

Er feberkramper en form for epilepsi?

Innholdsfortegnelse:

Er feberkramper en form for epilepsi?
Er feberkramper en form for epilepsi?

Video: Er feberkramper en form for epilepsi?

Video: Er feberkramper en form for epilepsi?
Video: What Are Febrile Seizures? 2024, Kan
Anonim

Febrilkramper forekommer hos 2 til 4 prosent av barn under fem år. De kan være skremmende å se på, men forårsaker ikke hjerneskade eller påvirker intelligensen. Å ha et feberanfall betyr ikke at et barn har epilepsi; epilepsi er definert som å ha to eller flere anfall uten feber.

Er feberkramper epilepsi?

Enkle feberkramper forårsaker ikke hjerneskade, intellektuell funksjonshemming eller lærevansker, og de betyr ikke at barnet ditt har en mer alvorlig underliggende lidelse. Feberkramper er provoserte anfall og indikerer ikke epilepsi.

Hvilken type anfall er et feberanfall?

Feberkramper er anfall eller kramper som oppstår hos små barn og utløses av feberFeberen kan følge vanlige barnesykdommer som forkjølelse, influensa eller ørebetennelse. I noen tilfeller kan det hende at et barn ikke har feber på tidspunktet for anfallet, men det vil utvikle en noen timer senere.

Er anfall og epilepsi det samme?

Et anfall er en enkeltforekomst, mens epilepsi er en nevrologisk tilstand preget av to eller flere uprovoserte anfall.

I hvilken alder stopper feberkramper?

Noen ganger er et anfall det første tegnet på at et barn har feber. Feberkramper er vanlig. Noen få barn vil få en på et tidspunkt - vanligvis mellom 6 måneder og 5 år. De fleste barn vokser fra dem etter 6 år.

Anbefalt: