Logo no.boatexistence.com

Hvem er gjeterne i nigeria?

Innholdsfortegnelse:

Hvem er gjeterne i nigeria?
Hvem er gjeterne i nigeria?

Video: Hvem er gjeterne i nigeria?

Video: Hvem er gjeterne i nigeria?
Video: Тува. Убсунурская котловина. Кочевники. Nature of Russia. 2024, Kan
Anonim

Fula-folket, ofte beskrevet som Fulani, blir sett på som verdens største nomadiske gruppe: rundt 20 millioner mennesker spredt over Vest-Afrika. De bor for det meste i Nigeria, Mali, Guinea, Kamerun, Senegal og Niger. De kan også finnes i Den sentralafrikanske republikk og Egypt.

Hvem var de nomadiske gjeterne?

Naturligvis er nomadiske gjetere i sin natur migranter som forlater sitt tradisjonelle oppholdssted på jakt etter grønnere beite for flokkene sine. I de fleste tilfeller er deres bevegelse forårsaket av fraværet av godt og veritabelt land for flokken deres å beite på.

Hvor mange mennesker har blitt drept av gjetere i Nigeria?

Omtrent 73 mennesker ble drept og 50 landsbyer ble rasert. I oktober 2018 drepte Fulani-gjetere minst 19 mennesker i Bassa. Den 16. desember 2018 angrep militante som antas å være Fulani-gjerder en landsby i Jena'a, drepte 15 mennesker og skadet minst 24 andre, angrepet skjedde ved en bryllupsseremoni.

Hvor kommer fulanis fra?

Fulani-historien ser ut til å begynne med berberfolket i Nord-Afrika rundt det 8. eller 11. århundre e. Kr. Da berberne migrerte ned fra Nord-Afrika og blandet seg med folkene i Senegal-regionen i Vest-Afrika, oppstod Fulani-folket.

Hva kolliderer bønder og gjetere om?

Triggers of Herdsmen Crisis in Nigeria

Utløserne av de uopphørlige sammenstøtene mellom Fulani-gjetere og lokale bønder er ofte basert på angivelig inntrenging på jordbruksland for beiteformål som ødelegger avlinger og fratar bønder høy produktivitet og forventet fortjeneste.

Anbefalt: