Logo no.boatexistence.com

Kan prednison forårsake nøytrofili?

Innholdsfortegnelse:

Kan prednison forårsake nøytrofili?
Kan prednison forårsake nøytrofili?

Video: Kan prednison forårsake nøytrofili?

Video: Kan prednison forårsake nøytrofili?
Video: 21 причина необ'яснимого набора веса! 2024, Juli
Anonim

Opsummering: Glukokortikoider (f.eks. deksametason, metylprednisolon, prednison) er kjent for å øke antallet hvite blodlegemer (WBC) ved initiering. økningen i WBC-tall er primært bidratt fra nøytrofiler (polymorfonukleære leukocytter; PMN).

Kan steroider forårsake nøytrofili?

Kortikosteroider forårsaker nøytrofili, manifestert av en økning i antallet nøytrofile celler med 2000 til 5000 celler/mm3 Dette fører igjen til en akselerert frigjøring av nøytrofiler fra benmargen inn i sirkulasjonen og en reduksjon i migrasjonen av nøytrofiler ut av sirkulasjonen.

Hvor lenge påvirker prednison din WBC?

Selv om graden av leukocytose var relatert til dosen som ble administrert, dukket den opp tidligere med høyere doser. Leukocytose nådde maksimale verdier i løpet av to uker i de fleste tilfeller, hvoretter antallet hvite blodlegemer sank, om enn ikke til nivåene før behandling.

Kan prednison forårsake høy WBC?

Prednison kan øke WBC så tidlig som den første behandlingsdag Økningen og hastigheten på økningen er doserelatert. Den viktige perlen er at steroidindusert leukocytose innebærer en økning av polymorfonukleære hvite blodceller med en økning i monocytter og en reduksjon i eosinofiler og lymfocytter.

Hvorfor øker prednison WBC?

WBC trafikk fra endotelet inn i vevet er derfor endret. Denne demargineringseffekten, kombinert med frigjøring av umodne hvite blodlegemer fra benmargen av steroider, forklarer hvorfor vi ser en tilsynelatende økning i hvitt blodlegemer.

Anbefalt: