Logo no.boatexistence.com

Hvor mange typer dentigerøse cyster finnes det?

Innholdsfortegnelse:

Hvor mange typer dentigerøse cyster finnes det?
Hvor mange typer dentigerøse cyster finnes det?

Video: Hvor mange typer dentigerøse cyster finnes det?

Video: Hvor mange typer dentigerøse cyster finnes det?
Video: Пол Штамец - 6 способов, которыми грибы могут спасти мир. 2024, Kan
Anonim

To typer av dentigerøse cyster er rapportert i litteraturen: Utviklings- og inflammatoriske typer.

Hvordan kan du se forskjellen mellom dentigerøs cyste og ameloblastom?

Selv om tilstedeværelsen av en tann i en gjennomsiktig masse er patognomonisk for en dentigerøs cyste, var de aggressive egenskapene til deler av massen og tilstedeværelsen av solide, forsterkende nodulære foci inkonsistente med denne typen cyster. Dermed var ameloblastom den primære differensialdiagnosen.

Hvorfor dentigerous cyste er kjent som follikulær cyste?

Dentigerøse cyster, også k alt follikulære cyster, er saktevoksende benigne og ikke-inflammatoriske odontogene cyster som antas å ha utviklingsmessig opprinnelse. Ved bildebehandling presenterer de seg vanligvis som en veldefinert og unilokulær radiolysens som omgir kronen på en tann uten utbrudd eller slått i underkjeven.

Hvordan kan du se forskjell på en dentigerøs cyste?

Den sanne differensialdiagnosen mellom hyperplastisk tannfollikkel og dentigerøs cyste bør stilles ved radiografisk korrelasjon. De fleste forfattere foreslår at for å kvalifisere som en dentigerøs cyste, bør avstanden mellom tannen og follikkelen være >3–4 mm.

Er dentigerøse cyster vanlige?

Dentigerøse cyster er en vanlig type odontogene cyster En odontogen cyste er en væskefylt sekk som utvikler seg i kjevebenet over en tann som ikke har brutt ut ennå. Cystene påvirker i de fleste tilfeller jekslene eller hjørnetennene, og de er nummer to etter periapikale cyster.

Anbefalt: