Logo no.boatexistence.com

Hvem er despoina i gresk mytologi?

Innholdsfortegnelse:

Hvem er despoina i gresk mytologi?
Hvem er despoina i gresk mytologi?

Video: Hvem er despoina i gresk mytologi?

Video: Hvem er despoina i gresk mytologi?
Video: Antique - Opa Opa 2024, Kan
Anonim

Hun var gudinnen for mysterier i arkadiske kulter, som ble tilbedt under tittelen Despoina ("elskerinnen") sammen med moren Demeter, en av de sentrale skikkelsene i Eleusinske mysterier. Hennes virkelige navn kunne ikke avsløres for andre enn de som var innviet til hennes mysterier.

Hvem er Demeters datter?

Det er imidlertid et ganske vakkert dikt k alt "Homerisk hymne til Demeter" der Demeter og hennes datter Persephone er det sentrale fokuset for oppmerksomheten. Den dateres sannsynligvis til første halvdel av 600-tallet f. Kr.

Hvem var den sjalu greske guden?

PHTHONOS var den personifiserte ånden (daimon) av sjalusi og misunnelse. Han var spesielt opptatt av kjærlighetens sjalu lidenskaper. I et eldgammelt gresk vasemaleri fremstår han som en erotisk, bevinget kjærlighetsgude, som ledsager Afrodite.

Hvem er barnet til Poseidon og Demeter?

AREION (Arion) En udødelig hest som eies av heltene Herakles og Adrastos. Han var sønn av Poseidon og Demeter, født etter parringen deres i form av hester.

Hvem er den ondeste greske guden?

Eris: Den ondeste greske gudinnen. Djevelen er personifiseringen av ondskapen. På gresk kommer begrepet «διάβολος» fra det greske verbet «διαβάλω» (å baktale).

Anbefalt: