Logo no.boatexistence.com

Hvor lenge varte det herodiske dynastiet?

Innholdsfortegnelse:

Hvor lenge varte det herodiske dynastiet?
Hvor lenge varte det herodiske dynastiet?

Video: Hvor lenge varte det herodiske dynastiet?

Video: Hvor lenge varte det herodiske dynastiet?
Video: Mt. Vesuvius Hike Naples, Italy - 4K 60fps with Captions 2024, Kan
Anonim

Det herodiske dynastiet begynte med Herodes den store, som overtok tronen i Judea, med romersk støtte, og brakte det århundrelange Hasmoneiske riket. Hans rike varte til hans død i 4 fvt, da det ble delt mellom sønnene hans som et tetraarkiet, som varte i ca. 10 år

Når var den herodiske perioden?

Romerne, som erobret kongedømmet Judea i 63 fvt., utnevnte sin jødiske allierte, Herodes, av edomittisk utvinning, til konge av Judea i 37 fvt, etter at den siste kongen av det hasmoneiske dynastiet ble avsatt og henrettet.

Hvem regjerte etter at Herodes den store døde?

Etter Herodes den stores død i 4 f. Kr., bekreftet Augustus testamentet til den døde kongen ved å gjøre Antipas til tetrark av Galilea og Perea, en region han skulle regjere for neste førtito år.

Møtte kong Herodes Jesus?

Luk 23:6-12 «Da Pilatus hørte dette, spurte han om mannen var en galileer. Da han fikk vite at Jesus var under Herodes' jurisdiksjon, sendte han ham til Herodes, som også var i Jerusalem på den tiden. Da Herodes så Jesus, ble han veldig glad, for han hadde lenge ønsket å se ham.

Er kong Herodes en edomitt?

Herodes, født i det sørlige Palestina, var sønn av Antipater, en Edomite som Julius Caesar senere utnevnte til prokurator i Judea.

Anbefalt: