Logo no.boatexistence.com

Hvor oppstår myeloid hemopoiesis hos voksne?

Innholdsfortegnelse:

Hvor oppstår myeloid hemopoiesis hos voksne?
Hvor oppstår myeloid hemopoiesis hos voksne?

Video: Hvor oppstår myeloid hemopoiesis hos voksne?

Video: Hvor oppstår myeloid hemopoiesis hos voksne?
Video: Hematopoiesis - Formation of Blood Cells, Animation 2024, Kan
Anonim

Hemopoiesis begynner i den røde benmargen, med hemopoietiske stamceller som differensierer til myeloide og lymfoide linjer. Myeloide stamceller gir opphav til de fleste av de dannede elementene. Lymfoide stamceller gir kun opphav til de forskjellige lymfocyttene som er betegnet som B- og T-celler, og NK-celler.

Hvor finner myeloide hemopoiesis sted hos voksne?

Hos voksne forekommer hematopoiesis av røde blodceller og blodplater primært i beinmargen. Hos spedbarn og barn kan det også fortsette i milten og leveren.

Hvor er myeloidvev funnet?

vev innenfor rød benmarg som produserer blodcellene. Den finnes rundt blodårene og inneholder ulike celler som er forløpere til blodcellene. Se hemopoietisk vev.

Hva er stedet for erytropoese hos voksne?

Røde blodlegemer produseres kontinuerlig i margen til visse bein. Som nevnt ovenfor, er de viktigste stedene for produksjon av røde blodlegemer, k alt erytropoiesis, margrommet i ryggvirvlene, ribbeina, brystbenet og bekkenet. hos voksne.

Hvor skjer blodcelledannelse hos voksne?

Blodceller lages i beinmargen. Benmargen er det myke, svampete materialet i midten av beinene. Den produserer omtrent 95 % av kroppens blodceller. Det meste av den voksne kroppens benmarg er i bekkenbenet, brystbenet og beinene i ryggraden.

Anbefalt: