Logo no.boatexistence.com

I hvilken størrelse bør en skjoldbruskknute biopsieres?

Innholdsfortegnelse:

I hvilken størrelse bør en skjoldbruskknute biopsieres?
I hvilken størrelse bør en skjoldbruskknute biopsieres?

Video: I hvilken størrelse bør en skjoldbruskknute biopsieres?

Video: I hvilken størrelse bør en skjoldbruskknute biopsieres?
Video: Thyroid RFA what size should you consider treating your nodule. 2024, Kan
Anonim

I følge Society of Radiologists in Ultrasound bør biopsi utføres på en knute 1 cm i diameter eller større med mikroforkalkninger, 1,5 cm i diameter eller større som er solid eller har grove forkalkninger, og 2 cm i diameter eller større som har blandede faste og cystiske komponenter, og en knute som har …

Indikerer størrelsen på skjoldbruskkjertelen kreft?

I evalueringen av skjoldbruskknuter for malignitet, har størrelsen på knuten vært grunn til bekymring, hovedsakelig fordi størrelsen - hvis det er et karsinom - direkte påvirker iscenesettelse. I tillegg er større knuter i andre organer, for eksempel binyrene, mer sannsynlig å være ondartede.

Hvilken størrelse skjoldbruskknute er mistenkelig?

Knuter med en sum av 3 poeng er definert som TR3 eller "mildt mistenkelige" – retningslinjene anbefaler finnålsaspirasjon av den aktuelle knuten er 2,5 cm i størrelse eller større, med oppfølging og påfølgende ultralyd anbef alt hvis knutene er større enn 1,5 cm.

Hva er den gjennomsnittlige størrelsen på en kreftsyk skjoldbruskknute?

Når analysen av knutestørrelse ble sammenlignet med type og distribusjon av skjoldbruskkjertelmalignitet, ble det påvist en signifikant sammenheng. Flertallet av krefttilfellene, med en nodulær størrelse på 1,0-1,9 cm, ble diagnostisert som papillært karsinom, og 61,9 % av kreftknuter ≥4 cm var follikkelkarsinomer.

Hvor stor må skjoldbruskknuten være for FNA?

Basert på de reviderte retningslinjene fra American Thyroid Association (ATA), anbefales FNA i skjoldbruskknuter større enn 5 mm med mistenkelige US-trekk hos høyrisikopasienter. Denne retningslinjen anbefaler ikke FNA i skjoldbruskknuter som er mindre enn 5 mm.

Anbefalt: