Logo no.boatexistence.com

Hvilken type bandasje fremmer autolytisk debridering?

Innholdsfortegnelse:

Hvilken type bandasje fremmer autolytisk debridering?
Hvilken type bandasje fremmer autolytisk debridering?

Video: Hvilken type bandasje fremmer autolytisk debridering?

Video: Hvilken type bandasje fremmer autolytisk debridering?
Video: НОВИЧКУ ПОПАЛАСЬ ТОПОВАЯ БАЗА НА РЕЙДЕ! НОВИЧОК НАШЕЛ ОГНЕСТРЕЛ И ТАЛОНЫ Last Day on Earth: Survival 2024, Kan
Anonim

Det finnes bandasjer spesielt utviklet for å fremme autolytisk debridering, som inkluderer tynne filmer, honning, alginater, hydrokolloider og PMDer. Hydrogeler og hydrokolloider er ekstra bandasjevalg som kan være effektive for å fjerne søl.

Hva er autolytisk bandasje?

Autolytisk debridering er smertefri og bruker bandasjer for å fremme fuktig sårheling. Sårbandasjen gir et fuktighetsbalansert miljø som lar kroppens naturlige enzymer gjøre devitalisert vev flytende.

Hva er den beste bandasjetypen for et sår som trenger debridering?

For grunne sår, bruk en gjennomsiktig film eller hydrokolloidbandasje. Ved dype sår med hulrom bør en gjennomsiktig filmbandasje ikke brukes. I stedet er en skum- eller alginatdressing et bedre valg. Hulrommene i dype sår bør fylles med et absorberende produkt.

Hva er en passiv dressing?

Passive produkter er ikke-okklusiv, som gasbind og tyllbandasjer, som brukes til å dekke såret for å gjenopprette funksjonen under. Interaktive bandasjer er semi-okklusive eller okklusive, tilgjengelig i form av filmer, skum, hydrogel og hydrokolloider.

Hvilken type sår brukes hydrokolloidbandasje til?

Hydrokolloider er okklusive, vanntette bandasjer som generelt er indisert for overfladiske sår med lave mengder drenering Disse fancy bandasjene danner en matrise over såret som fungerer som en sårskorpe, slik at kroppen for å beholde helbredende væsker og beskytte såret.

Anbefalt: