Logo no.boatexistence.com

Er du født med bilyd?

Innholdsfortegnelse:

Er du født med bilyd?
Er du født med bilyd?

Video: Er du født med bilyd?

Video: Er du født med bilyd?
Video: Sådan fungerer et sundt hjerte 2024, Kan
Anonim

Hjertelyd kan være tilstede ved fødselen (medfødt) eller utvikle seg senere i livet Hjertelyd kan være ufarlig (uskyldig) eller unormal. En uskyldig hjertebilyd er ikke et tegn på hjertesykdom og trenger ikke behandling. Unormale bilyd krever oppfølgingstesting for å fastslå årsaken.

Hva skyldes en bilyd?

En bilyd er en ekstra lyd som høres under et hjerteslag. Støyen oppstår når blodet ikke flyter jevnt gjennom hjertet. Bilyd kan være uskyldig (ufarlig) eller unormal (forårsaket av et hjerteproblem). Noen årsaker er feber, anemi eller hjerteklaffsykdom.

Kan du leve et norm alt liv med bilyd?

Hvis du eller barnet ditt har en uskyldig hjertelyd, kan du leve et helt norm alt liv. Det vil ikke gi deg noen problemer og er ikke et tegn på et problem med hjertet ditt. Hvis du har en bilyd sammen med noen av følgende symptomer, kontakt legen din: Du er veldig sliten.

I hvilken alder forsvinner en bilyd?

De fleste normale bilyd forsvinner til slutt midten av ungdomsårene Barnet ditt trenger ikke behandling eller spesielle restriksjoner på kostholdet eller aktiviteter. Han eller hun kan være like aktiv som alle andre normale, friske barn. Sjelden vil en bilyd høres unormal nok ut til å indikere et mulig problem med hjertet.

Er det bilyd i familien?

De fleste bilyd i hjertet er normale, og det er ingenting du kan gjøre for å forhindre dem eller forårsake dem. De bare skjer. Noen unormale bilyd kan heller ikke forhindres. De er ofte forårsaket av virkningene av aldring, infeksjoner eller problemer som oppstår i familier.

Anbefalt: