Logo no.boatexistence.com

Under en adiabatisk prosess som involverer en ideell gass?

Innholdsfortegnelse:

Under en adiabatisk prosess som involverer en ideell gass?
Under en adiabatisk prosess som involverer en ideell gass?

Video: Under en adiabatisk prosess som involverer en ideell gass?

Video: Under en adiabatisk prosess som involverer en ideell gass?
Video: 16 ошибок штукатурки стен. 2024, Kan
Anonim

Når en ideell gass komprimeres adiabatisk (Q=0), arbeides med den og temperaturen øker; i en adiabatisk ekspansjon virker gassen og temperaturen synker. … Faktisk kan temperaturøkningene være så store at blandingen kan eksplodere uten tilsetning av en gnist.

Hva skjer under adiabatisk kompresjon av en ideell gass?

Den adiabatiske kompresjonen av en gass forårsaker en økning i temperaturen til gassen Adiabatisk ekspansjon mot trykk, eller en fjær, forårsaker et temperaturfall. … Adiabatisk avkjøling oppstår når trykket på et adiabatisk isolert system reduseres, slik at det utvider seg, og dermed får det til å utføre arbeid på omgivelsene.

Hva skjer under den adiabatiske prosessen?

Adiabatisk prosess, i termodynamikk, endring som skjer i et system som et resultat av overføring av energi til eller fra systemet kun i form av arbeid; dvs. ingen varme overføres. En rask ekspansjon eller sammentrekning av en gass er nesten adiabatisk.

Hva er den ideelle gassligningen for adiabatisk prosess?

Men den indre energien til en ideell gass avhenger bare av temperaturen og er uavhengig av volumet (fordi det ikke er noen intermolekylære krefter), og så, for en ideell gass, CV=dU/dT, så vi har dU=CVdT. For en reversibel adiabatisk prosess og en ideell gass, C VdT=−PdV

Gjelder ideell gasslov for adiabatikk?

I en adiabatisk ekspansjon, hvis volumet øker, synker trykket, men trykkreduksjonen (forholdet) er mer enn volumøkningen (forholdet), så temperaturen synker ogsåfor å gjøre godt etter den ideelle gassloven.

Anbefalt: