Logo no.boatexistence.com

Hvem var benjamin franklin og hva gjorde han?

Innholdsfortegnelse:

Hvem var benjamin franklin og hva gjorde han?
Hvem var benjamin franklin og hva gjorde han?

Video: Hvem var benjamin franklin og hva gjorde han?

Video: Hvem var benjamin franklin og hva gjorde han?
Video: Собаку бросили в лесу с коробкой макарон. История собаки по имени Ринго. 2024, Kan
Anonim

En av ledende skikkelser i tidlig amerikansk historie, Benjamin Franklin (1706-1790) var en statsmann, forfatter, utgiver, vitenskapsmann, oppfinner og diplomat Født inn i en Boston-familie av beskjedne midler hadde Franklin liten formell utdannelse. Han startet en vellykket trykkerivirksomhet i Philadelphia og ble rik.

Hva gjorde Benjamin Franklin?

Benjamin Franklin var en grunnlegger og en polymat, oppfinner, vitenskapsmann, skriver, politiker, frimurer og diplomat. Franklin hjalp til med å utkast til uavhengighetserklæringen og den amerikanske grunnloven, og han forhandlet frem Paris-traktaten fra 1783 som avsluttet den revolusjonære krigen.

Hvem er Franklin og hva gjorde han?

Han ble president for Executive Council of Pennsylvania Han tjente som delegat til den konstitusjonelle konvensjonen og undertegnet grunnloven. En av hans siste offentlige handlinger var å skrive en antislaveri-avhandling i 1789. Franklin døde 17. april 1790 i en alder av 84 år.

Hva er de fem tingene Benjamin Franklin fant opp?

Benjamin Franklins oppfinnelser

  • Lynstang.
  • Bifocals.
  • Franklin Stove.
  • Armonica.

Var Benjamin Franklin president?

Faktum er, i motsetning til hans samtidige George Washington, Thomas Jefferson og John Adams, Franklin hadde aldri presidentskapet Han var guvernør i Pennsylvania, den første USA ambassadør i Frankrike og Sverige og tidenes første postmester i USA.

Anbefalt: