Logo no.boatexistence.com

I mitokondrier fungerer cristae som steder for?

Innholdsfortegnelse:

I mitokondrier fungerer cristae som steder for?
I mitokondrier fungerer cristae som steder for?

Video: I mitokondrier fungerer cristae som steder for?

Video: I mitokondrier fungerer cristae som steder for?
Video: Live interview with Dr. Richard Frye 2024, Kan
Anonim

Forklaring: Mitokondrielle cristae fungerer som steder for oksidasjons-reduksjonsreaksjon. Cristae er folder i den indre mitokondriemembranen. Elektrontransportkjeden og kjemiosmosen finner sted på denne membranen som en del av cellulær respirasjon for å skape ATP.

Hva er funksjonen til cristae i mitokondriene?

For å øke mitokondriets kapasitet til å syntetisere ATP, brettes den indre membranen for å danne cristae. Disse foldene gjør at en mye større mengde elektrontransportkjedeenzymer og ATP-syntase kan pakkes inn i mitokondriet.

Hva skjer i mitokondrienes cristae?

Mitokondriell kristae er der elektroner føres gjennom elektrontransportkjeden, som pumper protoner for å drive produksjonen av energimolekyler k alt ATP.… Alt dette resulterer i pumping av hydrogenioner, konvertering av oksygengass til vann og produksjon av ATP.

Hva er cristae og hva er deres betydning?

Mitokondrielle cristae er folder av mitokondriell indre membran som gir en økning i overflatearealet Å ha flere cristae gir mitokondriet flere steder for ATP-produksjon. Faktisk, uten dem, ville mitokondriet ikke være i stand til å holde tritt med cellens ATP-behov.

Hva er cristae og hva er dens betydning Klasse 9?

Cristae er rommet i den indre mitokondrielle membranen som utvider overflatearealet til den indre mitokondrielle membranen, og forbedrer dens evne til å produsere ATP. Cristae er besatt med F1-partikler eller oksysomer.

Anbefalt: