Logo no.boatexistence.com

Hvor er metacarpophalangeal-leddet?

Innholdsfortegnelse:

Hvor er metacarpophalangeal-leddet?
Hvor er metacarpophalangeal-leddet?

Video: Hvor er metacarpophalangeal-leddet?

Video: Hvor er metacarpophalangeal-leddet?
Video: Ehlers-Danlos Syndrome & Dysautonomia - Dr. Francomano 2024, Juli
Anonim

Metakarpophalangeal-leddet eller MP-leddet, også kjent som den første knoken, er det store leddet i hånden der fingerbeinene møter håndbeina. MCP-leddet fungerer som et hengselledd og er viktig under griping og klyping.

Hvor er metacarpophalangeal-leddet?

De metacarpophalangeale leddene (MCP) er plassert mellom metacarpalbenene og de proksimale falanger av fingrene Disse leddene er av kondyloidtypen, dannet ved mottak av de avrundede hodene av metacarpale bein inn i grunne hulrom på de proksimale endene av de proksimale phalanges.

Hvor er det første metakarpofalangeale leddet?

Det 1. CMC (carpometacarpal) leddet er et spesialisert salformet ledd ved bunnen av tommelen. Trapesium-karpalbeinet i håndleddet og det første metacarpale beinet i hånden danner 1. CMC eller tommelens basalledd.

Hvor er det metacarpophalangeale leddet i tommelen?

Tommel. MCP-leddet på tommelen består av artikulasjonen mellom det konvekse hodet til den første metacarpal og den konkave proksimale overflaten av den proksimale phalanx av tommelen (fig. 7.19).

Hvor mange metakarpofalangeale ledd er det?

De metacarpophalangeale leddene (MCP) er en samling kondyloide ledd som forbinder metacarpus, eller håndflaten, til fingrene. Det er fem separate metakarpofalangeale ledd som forbinder hvert metakarpalbein med den tilsvarende proksimale falanxen til hver finger.

Anbefalt: