Logo no.boatexistence.com

Hvorfor dro mahatma gandhi til Sør-Afrika?

Innholdsfortegnelse:

Hvorfor dro mahatma gandhi til Sør-Afrika?
Hvorfor dro mahatma gandhi til Sør-Afrika?

Video: Hvorfor dro mahatma gandhi til Sør-Afrika?

Video: Hvorfor dro mahatma gandhi til Sør-Afrika?
Video: In Memoriam - Jallianwala Bagh Massacre | Indian History with BYJU'S 2024, Kan
Anonim

Gandhi ble født i India og utdannet i England og reiste til Sør-Afrika tidlig i 1893 for å praktisere advokatvirksomhet under en ettårskontrakt. Han slo seg ned i Natal og ble utsatt for rasisme og sørafrikanske lover som begrenset rettighetene til indiske arbeidere.

Hva kjempet Mahatma Gandhi for i Sør-Afrika?

Mahatma Gandhi var lederen av Indias ikke-voldelige uavhengighetsbevegelse mot britisk styre og i Sør-Afrika som tok til orde for for indianernes borgerrettigheter Gandhi ble født i Porbandar, India, og studerte lov og organiserte boikotter mot britiske institusjoner i fredelige former for sivil ulydighet.

Når kom Gandhi til Sør-Afrika?

Mohandas Karamchand Gandhi ankom Sør-Afrika 24. mai 1893 for å behandle en juridisk sak om Dada Abdullah Jhaveri.

Hva var Gandhis tilknytning til Sør-Afrika?

Han var medvirkende til dannelsen av Natal Indian Congress (NIC) den 22. august 1894, som markerte fødselen til den første permanente politiske organisasjonen som streber etter å opprettholde og beskytte indianernes rettigheteri Sør-Afrika. I 1896 hadde Gandhi etablert seg som en politisk leder i Sør-Afrika.

Hvem er kjent som Gandhi i Sør-Afrika?

I 1993 ble Mandela og Sør Afrikas president F. W. de Klerk i fellesskap tildelt Nobels fredspris for deres innsats for å avvikle landets apartheidsystem. Han ble kjærlig k alt av folket som "afrikansk Gandhi ".

Anbefalt: