Logo no.boatexistence.com

Hvorfor brukes ikke begre for å måle volum?

Innholdsfortegnelse:

Hvorfor brukes ikke begre for å måle volum?
Hvorfor brukes ikke begre for å måle volum?

Video: Hvorfor brukes ikke begre for å måle volum?

Video: Hvorfor brukes ikke begre for å måle volum?
Video: ЛЮБОВЬ С ДОСТАВКОЙ НА ДОМ (2020). Романтическая комедия. Хит 2024, Kan
Anonim

Derfor vil det være mindre feil når man bedømmer prøvens menisk ved bruk av en mindre pipette. Kolber og beger skal inneholde væsker; de er IKKE for å måle volum fordi de ikke er veldig nøyaktige.

Hvorfor bør en gradert sylinder brukes til å måle volum i stedet for et beger?

Sylindere med gradert grad er designet for nøyaktige målinger av væsker med mye mindre feil enn begre De er tynnere enn et begerglass, har mange flere graderingsmerker og er designet for å være innenfor 0,5-1 % feil. … Derfor er denne mer presise slektningen til begerglasset like kritisk for nesten alle laboratorier.

Hvorfor er et beger ikke egnet for å måle volum?

Volummerkene på et beger er bare omtrentlige verdier, og gir derfor bare hele tall. For eksempel kan et 100 mL beger bare ha merker for hver 20 mL, så det ville være vanskelig å måle det nøyaktige volumet av en væskeprøve som faller mellom 60 mL og 80 mL merkene.

Brukes et beger for volum?

Beger brukes for omtrentlig bestemmelse av væskevolumet og er derfor ikke nødvendigvis klassifisert som måleverktøy. De brukes spesielt til oppløsning av forbindelser, fortynning av væsker, oppvarming og andre operasjoner. Begerglass er unike for "nebbet" som brukes til å helle væske.

Er begrene nøyaktige for volum?

Beger og Erlenmeyer-kolber bør ikke brukes til å måle volum med mindre du trenger bare et veldig grovt estimat fordi nøyaktigheten deres for volummålinger er så dårlig De kan holde et mye større volum enn noen av de andre typer glass, noe som gjør dem nyttige for å blande løsninger.

Anbefalt: