Logo no.boatexistence.com

Hva er forskjellen mellom varme kilder og geysirer?

Innholdsfortegnelse:

Hva er forskjellen mellom varme kilder og geysirer?
Hva er forskjellen mellom varme kilder og geysirer?

Video: Hva er forskjellen mellom varme kilder og geysirer?

Video: Hva er forskjellen mellom varme kilder og geysirer?
Video: Geysers and Hot Springs for Kids | Learn all about this amazing natural phenomenon 2024, Kan
Anonim

En varm kilde er et utslipp av varmt (>35–40°C) vann fra en ventil på jordens overflate. En geysir er en varm kilde preget av intermitterende, turbulente utslipp av kokende vann og damp.

Hvordan er geysirer og varme kilder like forskjellige?

Geysirer er varme kilder som periodisk spruter en kolonne med varmt vann og damp ut i luften … I varme kilder blir det stigende overopphetede vannet avkjølt under kokepunktet av grunnvannet før det når overflaten. I geysirer samler det overopphetede vannet seg i underjordiske lommer.

Er geysirer varme kilder?

Geysirer er varme kilder med innsnevringer i rørene, vanligvis nær overflaten, som hindrer vann i å sirkulere fritt til overflaten der varme vil slippe ut. Det dypeste sirkulerende vannet i systemet kan overstige overflatekokepunktet for vann (199°F/93°C).

Hvordan dannes varme kilder og geysirer?

Hvis vann trenger dypt nok ned i jordskorpen, kommer det i kontakt med varme steiner og kan sirkulere til overflaten for å danne varme kilder Geysirer er det mest kjente geotermiske trekk. … Vannet i disse dype hulrommene varmes opp av magma i nærheten. Plutselig blinker noe av vannet til damp og utvider seg raskt.

Hvorfor bryter geysirer ut mens varme kilder ikke gjør det?

Når magma varmer grunnvannet, kan det komme til overflaten som en varm kilde eller en geysir. Geysirer bryter ut fordi vannet er fanget. Vannet blir overopphetet til trykket til slutt bygger seg nok til at det bryter forseglingen.

Anbefalt: