Logo no.boatexistence.com

Om miljøpolitikkens virkemidler?

Innholdsfortegnelse:

Om miljøpolitikkens virkemidler?
Om miljøpolitikkens virkemidler?

Video: Om miljøpolitikkens virkemidler?

Video: Om miljøpolitikkens virkemidler?
Video: policy instruments 2024, Kan
Anonim

Forenklet kan miljøpolitiske virkemidler sies for å knytte politikkutvikling og beslutningstaking til politikkimplementering Med utgangspunkt i politikkutviklingen blir politikkproblemet oversatt til operasjonelle mål, de riktige virkemidlene velges, og implementeringen av dem oppnår målene.

Hva er typene miljøpolitiske virkemidler?

3.2. 1 Kategorier av miljøpolitiske virkemidler og kriterier for sammenligning. … Disse politiske virkemidlene – som forurensningsavgifter, subsidier, omsettelige tillatelser og noen typer informasjonsprogrammer – er blitt beskrevet som «utnyttelse av markedskreftene».

Hva er de viktigste reguleringsinstrumentene som brukes for miljøvern?

Vi finner at de viktigste reguleringsinstrumentene som brukes i praksis er drivstofføkonomistandarder, kjøretøyutslippsstandarder og drivstoffkvalitetsstandarder Mens industrialiserte land har innført alle tre standardene med sterke håndhevingsmekanismer, de fleste utviklingsland har ennå ikke innført standarder for drivstofføkonomi.

Hva er et instrument i politikk?

"Policy instruments" er den generelle tenn som er gitt for å omfatte mynad-teknikkene som står til rådighet for regjeringer for å implementere deres offentlige politikk. objecuves Noen referert til som "styringsinstrumenter" eller "myndighetsverktøy", disse teknikkene varierer i kompleksitet og alder, selv om de fleste er det.

Hva er eksempler på miljøpolitikk?

Miljøpolitikk kan inkludere lover og retningslinjer som tar for seg vann- og luftforurensning, kjemikalier og oljesøl, smog, drikkevannskvalitet, bevaring og forv altning av landområder, og dyrelivsvern, som f.eks. beskyttelse av truede arter.

Anbefalt: