Logo no.boatexistence.com

Vokser fothergilla i skygge?

Innholdsfortegnelse:

Vokser fothergilla i skygge?
Vokser fothergilla i skygge?

Video: Vokser fothergilla i skygge?

Video: Vokser fothergilla i skygge?
Video: Vi Vokser 2024, Juli
Anonim

Voks fothergilla i full sol til lett skygge i rik, godt drenert lett sur jord. … Blomstrende og høstfarge har en tendens til å være bedre på planter i full sol, men i varmere klima kan planter yte bedre med litt senere ettermiddagsskygge.

Er fothergilla-skyggetolerant?

Den vil vokse under alle lysforhold fra full sol til full skygge og er tolerant for vått sted. Det er hjemmehørende i det sørøstlige USA.

Hvor vokser fothergilla?

Fothergilla gardenii, vanligvis kjent som dvergfothergilla eller kystfothergilla, er en saktevoksende, løvfellende, dvergprydbusk som er hjemmehørende i fuktige lavlands-kystslettemyrer og savanner i det sørøstlige U. S. fra North Carolina til Florida panhandle og Alabama

Hvor høy blir fothergilla?

De to artene er nesten identiske, bortsett fra blomster- og bladstørrelse, og de totale dimensjonene til buskene. Stor fothergilla kan nå 6 til 10 fot i høyden, mens dvergfothergillaen kan bli 3 fot høy. I naturen vokser ikke de to artene under lignende forhold.

Hvordan bryr du deg om dvergfothergilla?

Plantesoner, sol- og jordbehov

Plant disse buskene i full sol til delvis skygge. De vokser best i moderat fuktig, men godt drenert grunn som har en jord-pH på den sure siden. Gjødsle dem med kompost.

Anbefalt: