Logo no.boatexistence.com

Hva er målet med vedlegg?

Innholdsfortegnelse:

Hva er målet med vedlegg?
Hva er målet med vedlegg?

Video: Hva er målet med vedlegg?

Video: Hva er målet med vedlegg?
Video: Теория привязанности - Как детская травма влияет на твою жизнь 2024, Kan
Anonim

Forskere konkluderer at blindtarmen er utformet for å beskytte gode bakterier i tarmen På den måten når tarmen blir påvirket av diaré eller annen sykdom som renser ut tarmene, de gode bakteriene i blindtarmen kan repopulere fordøyelsessystemet og holde deg frisk.

Trenger vi vedlegget vårt?

Hvorfor har vi et vedlegg? Hele fordøyelseskanalen hjelper med immunforsvaret vårt, men noen forskere og leger tror at blindtarmen kan være et sted for kroppen vår å lagre visse sunne typer tarmbakterier som ellers kan endres eller endres under en tarmsykdom eller ved overforbruk av antibiotika.

Hva skjer hvis du ikke har vedlegg?

Hvis du ikke har blindtarmen din lenger, kan du ha en økt risiko for tilbakefall og til og med død når du konfronteres med et patogen som C. diff., kolera eller andre av et vilt rike av andre patogener. Denne muligheten reiser spørsmålet om hva du skal gjøre hvis blindtarmen din (eller barnets blindtarm) blir betent.

Hva er funksjonen til blindtarmen i immunsystemet?

Et immunt og godt bakteriereservoar.

Det har vist seg at blindtarmen i de første årene av utviklingen fungerer som et lymfoidorgan, og hjelper til med modningen av B-lymfocytter (en rekke hvitt blod) celle) og i produksjonen av immunglobulin A (IgA) antistoffer

Hvorfor må vi fjerne vedlegget vårt?

appendiks er utsatt for smertefull betennelse, kjent som blindtarmbetennelse, og må noen ganger fjernes kirurgisk. Det regnes vanligvis som et meningsløst, vestigi alt organ, men kan faktisk tjene som et reservoar for gunstige tarmbakterier, ifølge forskere ved Midwestern University i den amerikanske delstaten Arizona.

Anbefalt: