Logo no.boatexistence.com

Bruker sulfonamider enzymsystemet cyp450?

Innholdsfortegnelse:

Bruker sulfonamider enzymsystemet cyp450?
Bruker sulfonamider enzymsystemet cyp450?

Video: Bruker sulfonamider enzymsystemet cyp450?

Video: Bruker sulfonamider enzymsystemet cyp450?
Video: Top 10 Foods To Detox Your Liver 2024, Kan
Anonim

Medikament-medikamentinteraksjoner mellom tolbutamid og sulfonamider er omfattende rapportert. … Selv om cytokrom P450 (CYP) 2C8, 2C9 og 2C19 metaboliserte tolbutamid, var hovedenzymet involvert CYP2C9 K(i)-verdiene til flere sulfonamider var sammenlignbare mellom humane levermikrosomer og rekombinant CYP2C9.

Hvilke legemidler metaboliseres av P450?

Blant legemidlene som metaboliseres er beroligende midler som midazolam, triazolam og diazepam, antidepressiva amitriptylin og imipramin, antiarytmika amiodaron, kinidin, propafenon og disopyramid, antihistaminene terfenadin, astemizol og loratidin, kalsiumkanalantagonister som diltiazem og …

Hva er cyp450 enzymsystem?

Cytochromes P450 (CYPs) er en superfamilie av enzymer som inneholder heme som en kofaktor som fungerer som monooksygenaser Hos pattedyr oksiderer disse proteinene steroider, fettsyrer og fremmedfrekvente stoffer, og er viktig for fjerning av ulike forbindelser, samt for hormonsyntese og nedbrytning.

Hvilket medikament er en enzyminduktor av cyp450?

Phenobarbital er en potent cytokrom P450-enzyminduser, som fører til interaksjoner med andre legemidler ved å øke deres clearance.

Hva er funksjonen til cytokrom P450?

Bakgrunn: Cytokrom P450 (CYP)-enzymene er membranbundne hemoproteiner som spiller en sentral rolle i avgiftingen av fremmedfrykt, cellulær metabolisme og homeostase Induksjon eller hemming av CYP-enzymer er en viktig mekanisme som ligger til grunn for interaksjoner mellom medikamenter.

Anbefalt: